Selecteer een pagina

Stichting Present

We geloven dat mensen best bereid zijn om zich in te zetten voor de ander en de samenleving. De kloof tussen die bereidheid en het daadwerkelijk in actie komen is voor veel mensen (te) groot. Er is een brug, een verbindende schakel nodig. Stichting Present wil die schakel zijn.

Wat Present uniek maakt
We beginnen bij het aanbod: wat vind jij leuk om te doen en wanneer heb je tijd? Daar zoeken we dan een geschikt project bij. Dus niet andersom, dat we mensen zoeken bij een hulpvraag. Via Present kun je als groep, als gezin, of als individuele vrijwilliger aan de slag in Present-Projecten van een dag(deel), maar ook in Trajecten voor langere tijd. Bij  onze Projecten ben je zo kortdurend betrokken bij iemand die hiermee geholpen is. Voor mensen die graag langer betrokken willen zijn en zo meer willen betekenen voor iemand, hebben we de Trajecten ontwikkeld: hier ligt de nadruk op verbindingen leggen met de ander, erbij blijven en trouw zijn. Wat in 2003 met 3 projecten begon, groeide uit tot in 2014, 348 groepen, waarvan 27 Trajecten.

Samenwerking
De formule van Stichting Present blijkt aanvullend op wat er al was in de stad. Dat uit zich na 12,5 jaar in een inmiddels brede samenwerking met bijna zeventig maatschappelijke organisaties en Sociale Wijkteams, de drie Zwolse woningcorporaties, de Zwolse kerken, bijna honderd bedrijven en de lokale en provinciale overheid. Landelijk is Present in zeventig plaatsen actief en in 2012 zetten 23.000 vrijwilligers zich in Nederland in. Bekend is Present inmiddels ook: Ron Jans (trainer PEC Zwolle) is inmiddels ambassadeur van Present Zwolle en we zijn in 2015 en 2016 het goede doel van PEC Zwolle United (samen met Schipper mag ik ook eens varen). Landelijk opende Prinses Máxima de vijftigste Stichting Present, Marco Borsato was betrokken bij de opening van de tweeënvijftigste Stichting en André Rouvoet is inmiddels bestuursvoorzitter van Present Nederland.

Stichting Present
Rieteweg 12
8041 AK Zwolle
038 460 85 70
www.stichtingpresent.nl

Personal Publish / Regiolokaal
Burg. Drijbersingel 25, Zwolle
T. 038 - 30 30 220
info@personal-publish.nl
www.personal-publish.nl

©2017 Personal Publish | Website: Makeable Branding | Downloads & Algemene voorwaarden 

Pin It on Pinterest