Koperen Kees en De Spiegel bieden meer!

Sander en Sanne vertellen dolenthousiast over de synergie tussen Koperen Kees en theater De Spiegel. ‘Het biedt ongekende mogelijkheden. Van een kleine besloten bijeenkomst tot een evenement met 1600 (!) genodigden. En alles daar tussen in.’ Daarover en over hun betrokkenheid bij TrendsExpo straks meer.

Even voorstellen
Sander Dol is een bekende Zwollenaar en bekend Zwols horecaondernemer. Hij zit al 33 jaar in het vak. Hij weet, zoals dat zo mooi heet, ‘waar Abraham de mosterd haalt’. Per 1 maart 2011 besloot hij zijn focus volledig te richten op de verdere ontwikkeling van restaurant Koperen Kees en nam hij het theaterrestaurant en bijbehorende catering binnen theater De Spiegel over van Jonnie en Thérèse Boer. ‘Ik zie volop mogelijkheden in de samenwerking met De Spiegel. Wij kunnen door die samenwerking een ambiance, een programmering, een concept bieden dat uniek is.’ Sanne Veltman, werkt al een paar jaar bij Koperen Kees, na eerder horeca-ervaring te hebben opgedaan bij onder andere De Proosdij. Bijzonder is dat Sanne ook parttime voor theater De Spiegel werkt, in sales en evenementen.

De Librije
Ze genieten beiden nog na van het 25 jarig jubileum van De Librije dat onlangs in De Spiegel is gevierd. ‘We hebben 800 man ontvangen, zij zetten Jonnie en Thérèse in het zonnetje. Om dit allemaal te vieren, werd er een groots concert bedacht: de Vrienden van de Librije Live. Artiesten als Richard Groenendijk, Karin Bloemen en Rene Froger traden hier op.  De hele organisatie van het concert was in handen was van een productieteam, gefaciliteerd vanuit het theater. Zij verzorgden onder andere setting, stageplan, concept enzovoorts. De Librije deed in dit geval logischerwijs zelf de horeca voor hun gasten. Dat is uitzondering, Koperen Kees verzorgt normaal gesproken alle horeca in en rond het theater. Op maat van de klant.

Synergie
‘Dat Sanne ook voor theater De Spiegel werkt maakt de lijnen kort, er kan snel geschakeld worden’ aldus Sander. Sanne: ‘Er is hier heel veel mogelijk vanwege de synergie tussen Koperen Kees en De Spiegel, eigenlijk kan in overleg alles. ’Als we naar voorbeelden vragen dan raken ze niet uitgepraat over de vele events, klein en groot, zakelijk en particulier. Sanne: ‘Voor Univé organiseerden we onlangs een seminar met aansluitend een buffet. Dit alles voor 200 man. Dan heb je het over een congresachtige setting. Je kunt hier ook in een van de foyers vergaderen en daarna borrelen of dineren. Denk aan een uitje met de Personeelsvereniging. In overleg stellen we een leuk programma samen. Denk aan het afscheid van de directeur, of aan een pensioeneringsfeestje.’ Sander: ‘We hebben hier een keer een groot bedrijf gehad, dat hun compleet nieuwe huisstijl en logo presenteerde. Dit werd groots en theatraal gedaan. Bijzonder was ook het uitgeserveerd diner op het podium voor 200 man. De genodigden zaten op het podium, de zaal was speciaal uitgelicht zodat er een mystieke sfeer heerste. De mensen spraken later over een bijzondere ervaring.’ Sanne: ‘volgende week houdt een school voor leerlingen een rondleiding door de stad. De afsluitende lunch vindt hier plaats.’ Dan is het weer de beurt aan Sander: ‘De Wijzonol-foyer is onze meest intieme ruimte. Zeer geschikt voor een trouwpartij. Voor het feest kan trouwens de gehele locatie worden ingezet. Dat is het mooie van al die ruimtes. Bruiloftsgasten waarderen dit en spreken dit naar ons uit: ‘Je bent hier op één locatie, maar beschikt toch over verschillende ruimtes, elk met een eigen uitstraling, mede door de opvallende architectuur’. Dat geeft een zekere dynamiek aan het event. Ik zie ook de vroegere promotiediners terugkomen. Mensen hebben een stevige opleiding gedaan, zijn afgestudeerd of gepromoveerd en willen dit vieren. In de stijl van vroeger komen ze graag chique, in gala en jacquet. Wij bieden de passende ambiance.’ Het tekent de diversiteit aan mogelijkheden die de locatie biedt en de creativiteit die de beide organisaties hierbij aan de dag leggen. Sander: ‘de mensen zoeken tegenwoordig een beetje gekkigheid, een bijzondere beleving. Wij zitten vol met ideeën. En zoals Sanne al aangaf, alles kan, voor elk budget, wij maken een offerte op maat.’

TrendsExpo
Sander draagt TrendsExpo een warm hart toe. ‘Ik vind het een heel leuk initiatief, het voorziet in een behoefte om elkaar ook fysiek te blijven ontmoeten en persoonlijk contact te maken.’ Restaurant Koperen Kees is ook de komende TrendsExpo aanwezig om gasten, relaties en bezoekers te verwennen met tongstrelende hapjes. ‘Niet te ingewikkeld, zo is mijn ervaring met beurzen. Bezoekers willen kleine hapjes, een mini-burger, een kleine salade. Over onze kaart bij TrendsExpo 2018 gaan we nog goed nadenken. Dit jaar ga ik zeker iets laten proeven, zien en ervaren van onze synergie met theater De Spiegel. Ik denk aan iets van entertainment. Het toevoegen en inrichten van een klein podium, piano erop. Klein en fijn, maar opvallend en sprekend genoeg om bezoekers te verleiden zich ook eens te verdiepen in de mogelijkheden van Koperen Kees in nauwe samenwerking met theater De Spiegel. Zo stellen we ook arrangementen samen, bijvoorbeeld met 30 man naar een voorstelling van Richard Groenendijk of diverse musical voorstellingen. Wij zorgen voor een unieke beleving voor u en uw gasten.’

Personal Publish / Regiolokaal
Burg. Drijbersingel 25, Zwolle
T. 038 - 30 30 220
info@personal-publish.nl
www.personal-publish.nl

©2017 Personal Publish | Website: Makeable Branding | Downloads & Algemene voorwaarden 

Pin It on Pinterest

Share This