Breman Utiliteit Zwolle: actieve speler in installatietechniek

Breman Utiliteit Zwolle staat straks opnieuw met een spraakmakende stand op de TrendsExpo. André Cossée, directeur van Breman Utiliteit Zwolle: ‘we zijn een grote en actieve speler en kunnen daarom veel laten zien. Dat willen we graag, we zijn trots op onze prestaties.’

TRENDSEXPO
Het bericht dat MKB regio Zwolle en VNO-NCW als partner zijn aangesloten bij TrendsExpo heeft de instemming van André. ‘Daar word ik wel vrolijker van. Ik vind dat Zwolle een ondernemersbeurs verdient, dat geef ik graag een kans. Ik verwacht dan wel dat er meer bezoek komt én dat er meer grote bedrijven meedoen. Ik denk nog weleens terug aan de druk bezochte Zwolse Bedrijvencontactdagen, die kant moet het op met TrendsExpo. Met partners als MKB en VNO-NCW geloof ik er in.’

BREMAN UTILITEIT
Per 1 januari 2018 zijn de daarvoor nog afzonderlijk opererende Zwolse bedrijven Breman Zwolle en Breman Kloekke Elektrotechniek samengevoegd tot Breman Utiliteit Zwolle. Dit als reactie op vragen uit de markt om een totaalaanpak E en W en een integraal ontwerp van de installaties. Passend ook in de geactualiseerde visie op de divisie utiliteit binnen het Breman-concern. André: ‘Breman Utiliteit Zwolle is een kwalitatief sterke en innovatieve technische dienstverlener in de Nederlandse utiliteitsmarkt. Sleutelbegrippen daarbij zijn: hoogwaardige kennis, innovatieve- en op maat gesneden oplossingen, circulaire economie, ontzorgen van opdrachtgevers. Er staat nu één organisatie van 200 man bestaande uit de afdelingen projecten, meet- & regeltechniek, modificatie, remote en service. Met recht worden we beschouwd als een grote speler. We opereren nog wel vanuit twee locaties in Zwolle, er is een nadrukkelijke wens om tot één locatie te komen.’

CIRCULARITEIT
Circulaire economie is ‘hot’, zo merkt ook Breman Utiliteit Zwolle steeds vaker. Het gaat dan om hergebruik van (bouw) materialen, het produceren van zo min mogelijk restmateriaal en dit hergebruiken, zo min mogelijk gebruik van nieuwe grondstoffen et cetera. Breman is samen met zo’n 40 andere ondernemingen deelnemer aan de Rabo Circular Economy Challenge 2018 regio Zwolle. Deze bedrijven zijn in gesprek over de manier waarop zij mee kunnen draaien in de circulaire economie. Circulair ondernemen is innoveren en vraagt om andere businessmodellen. Breman zoekt het in het leveren van: “comfort als een service”. Aan de achterkant van deze service werkt zij aan duurzame installaties van materialen die hergebruikt kunnen worden.

BEIT
Breman Utiliteit Zwolle is een van de bouw- en installatietechniek gerelateerde bedrijven die enthousiast is over BEIT, een traineeship voor Bouw En Installatie Talenten. Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt vragen om een actieve houding van werkgevers om jongeren te interesseren en op te leiden voor een baan in de bouw- en installatietechniek. BEIT, nog maar net uit de startblokken, richt zich op MBO’ers die de school verlaten. In BEIT werken verschillende bedrijven en onderwijsinstellingen als Deltion en Windesheim samen. André: ‘wij bieden de jongeren een baan aan, daarnaast krijgen ze een verdiepingsopleiding van 1 dag per week gedurende anderhalf jaar die vooral gericht is op het ontwikkelen van zogenaamde soft skills. Voor de jongeren
is het mogelijk om te rouleren over verschillende bedrijven zodat zij zich goed kunnen oriënteren op welk werk en welke werkomgeving het best bij ze past.’

PROJECTEN
Jongeren zijn bij het zoeken naar een baan gevoelig voor het imago van de branche en de werkgevers. André:
‘Het imago van de bouwwereld is helaas niet zo goed. Onterecht vind ik, want het is een heel brede wereld die verder gaat dan alleen de bouwsteiger.’ Jongeren zijn zeker ook gevoelig voor het maken van mooie en spectaculaire projecten. ‘Dan zit je goed bij Breman. We hebben net de oplevering gehad van het Anne Frank Huis in Amsterdam, waarbij we onder andere de dagboekkamer hebben geklimatiseerd. We werken nu aan een grote klus bij de apotheek van het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis, ook in Amsterdam. Met als uitdaging het maken van zogenaamde clean rooms. Ook werken we momenteel aan enkele sporthallen zoals in Wageningen, het gemeentehuis in Oldebroek en aan Bartiméus te Zeist. Hier om de hoek werken we bij Aqualysis Waterlaboratorium, waar een forse uitbreiding wordt gerealiseerd.

STAND
De Breman-stand op TrendsExpo staat opnieuw bol van innovatieve producten en projecten. André: ‘Deze keer mikken we met ons beursaanbod zeker ook op jonge mensen om die te interesseren voor een baan in de installatietechniek.’

Personal Publish / Regiolokaal
Burg. Drijbersingel 25, Zwolle
T. 038 - 30 30 220
info@personal-publish.nl
www.personal-publish.nl

©2017 Personal Publish | Website: Makeable Branding | Downloads & Algemene voorwaarden 

Pin It on Pinterest

Share This