Over rob:
Als officier van Defensie (tegenwoordig reservist) heb ik vaak ervaren hoe belangrijk teamwork en leiderschap zijn. “Als het er echt op aan komt, kun je maar beter een sterk team zijn. In veel gevallen kun je dat leren, trainen en vormen.” Ik werk als procesbegeleider mee aan het versterken van teams en hun leiders, maar je kan mij ook tijdelijk als Interim Manager toevoegen aan je organisatie. Tot slot kan je mij ook als trainer tegenkomen van “Slimme Samenwerkingsprocedures”. Ik ben binnen Inn-spiratie een verbindende factor tussen people & procedures.

Eén van deze procedures is “besluitvorming”. Iedereen doet het, maar niet altijd bewust. En als het wel bewust is, vaak op onderbuik gevoel en vooral op een manier die “de baas” (of degene met de grootste mond) aan staat. Maar daarmee wordt vaak over de “objectiviteit” (en de behoefte van verschillende teamleden in deze besluitvorming) heen gestapt. Er hoeft maar een probleem geschetst te worden en er is al een oplossing. Maar of dit de beste oplossing is of dat deze oplossing überhaupt het gewenste effect heeft, daar wordt vaak niet naar gekeken. Binnen Defensie gebruikt men voor besluitvorming een aantal procedures. Deze procedures zijn onder zeer uiteenlopende omstandigheden toegepast. Met een kleine aanpassing zijn deze ook zeer bruikbaar buiten Defensie. In mijn workshop op de Trend Expo beurs, zal ik ingaan op hoe je deze procedures meteen kan toepassen in je eigen bedrijf.

 

Personal Publish / Regiolokaal
Burg. Drijbersingel 25, Zwolle
T. 038 - 30 30 220
info@personal-publish.nl
www.personal-publish.nl

©2017 Personal Publish | Website: Makeable Branding | Downloads & Algemene voorwaarden 

Pin It on Pinterest

Share This