De meest gemaakte fouten in algemene voorwaarden
Behoort u ook tot de grote groep ondernemers die algemene voorwaarden online opzoekt en vervolgens aanpast? Of ze voor een lage prijs bij een onbekende partij aanschaft? Dat gaat gepaard met de nodige risico’s, en veelgemaakte fouten liggen op de loer.

Wist u dat u niet iedere aansprakelijkheid voor schade volledig kan uitsluiten in uw algemene voorwaarden? En wist u dat de wet een veel ruimere garantie aan consumenten geeft, dan in de meeste algemene voorwaarden staat? Na wat voor betalingstermijn mag u incassokosten in rekening brengen? En mag er zo maar in algemene voorwaarden staan dat het contract na een jaar automatisch wordt verlengd met weer een jaar?

Net als een auto moet u algemene voorwaarden regelmatig laten checken. Aanvankelijk ‘koopt’ u weliswaar een nieuwe set voorwaarden helemaal kant en klaar, maar wees u ervan bewust dat de juridische ontwikkelingen niet stil staan. Een regelmatige check van uw voorwaarden is noodzakelijk: al heeft u ze keurig opgestuurd en bent u ze overeengekomen, de inhoud van die voorwaarden kan inmiddels niets meer waard zijn (nietig of vernietigbaar zijn).

In deze workshop lopen wij de meest gemaakte fouten in algemene voorwaarden langs. Wij zullen dit niet op een grotdroge manier doen, maar met een ‘petje op/petje af spelletje’. Na deze workshop kunt u misschien wel heel wat missers uit uw algemene voorwaarden halen!

De workshop wordt gegeven door:
Maartje Beeker en Thim Pierik, beiden advocaat en partner bij CKV Advocaten

Personal Publish / Regiolokaal
Burg. Drijbersingel 25, Zwolle
T. 038 - 30 30 220
info@personal-publish.nl
www.personal-publish.nl

©2017 Personal Publish | Website: Makeable Branding | Downloads & Algemene voorwaarden 

Pin It on Pinterest

Share This